Omgeving

Bezienswaardigheden

Afslag Nagele

Onze camperplaats en B&B, gelegen aan de Han Stijkelweg 11 in Nagele.


Beaufort wind&energy experience center

Beleef de kracht van de windturbines bij 11Beaufort wind&energy experience center bij het grootste windpark van Nederland! Dé plek om op interactieve wijze meer te weten te komen over windturbines en duurzame energie in het algemeen.


Gesteenetuin Schokland

De Gesteentetuin en het daarin gelegen bezoekerscentrum bieden veel informatie over het ontstaan van stenen en de IJstijd. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien bijeengebracht, die door de gletsjers van de voorlaatste IJstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. In het bezoekerscentrum is een tentoonstelling te zien over het ontstaan van de aarde en van stenen en over de geschiedenis en de natuur van Schokland. Voor de jeugd is er een kijk- en doezolder met allerlei spellen en activiteiten. U kunt hier ook genieten van een kopje koffie, thee of chocolademelk.


Hanzestad Kampen

Alleen het stadsfront van Kampen is al een bezoek waard. Een prachtige skyline vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Een gezellige stad met veel historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis van deze Hanzestad.


Het IJsselmeer

Op fietsafstand van Afslag Nagele ligt het IJsselmeer. Dit meer, dat is ontstaan in 1932 na de afdamming van een deel van de Zuiderzee, biedt vertier en activeiten voor jong en oud. Zo is er de mogelijkheid om met de boot van Urk naar Enkhuizen het IJsselmeer over te steken. Daarnaast zijn vissen, zeilen en andere watersporten mogelijk op het IJsselmeer. Een ideale bestemming voor een actief dagje uit!


Museum Schokland

Ontdek ons verborgen verleden en het prachtige natuurgebied Midden in de Noordoostpolder ligt het voormalige eiland Schokland. Een UNESCO Werelderfgoed met archeologische rijksmonumenten die het verhaal van 10.000 jaar bewoning en het leven met water vertellen. Ontdek deze verhalen en het prachtige natuurgebied dat Schokland nu is.


Nagele

Het dorp is vernoemd naar een eiland, de Nagel, dat net als Schokland en Urk in de Zuiderzee lag. In de Middeleeuwen is Nagele in de golven verdwenen. Er is een supermarkt, café-restaurant en verschillende andere kleine voorzieningen. Op steenworp afstand van de dorpskern ligt Schokkerhaven. Het is het laatste van de tien dorpen in de Noordoostpolder.


Nieuw land museum Lelystad

Nieuw Land vertelt het verhaal van het grootste inpolderingsproject aller tijden, het Zuiderzeeproject. In het Nieuw Land museum in Lelystad kom in je in de vaste tentoonstellingen meer te weten over de prehistorie in Flevoland, de strijd tegen het water en het verleden én de toekomst van het IJsselmeergebied. Je maakt een reis door de tijd aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen die in dit gebied leefden… of geleefd zouden kunnen hebben! Meer informatie vind je op de website van het Museum: www.nieuwlanderfgoed.nl


Pantropica

Even in een andere wereld... Stel je kompas in op Pantropica en ontdek de mooiste highlights uit de tropen. Reis in één dag de halve wereld door en maak dierbare herinneringen op de meest adembenemende plekken. Voor de avonturier een must-do, voor de natuurliefhebber een must-see en voor families een echte aanrader. Geheel overdekt!


Schokkerhaven

Vroeger diende de Schokkerhaven als vissershaven en als vluchthaven door schepen op het IJsselmeer. Tegenwoordig is Schokkerhaven een kleine gemeenschap in de Nederlandse gemeente Noordoostpolder, gelegen rond de jachthaven Schokkerstrand aan het Ketelmeer.


Stokerij Landwinkel Verhage

Kom kijken bij stokerij en landwinkel Verhage, een leuke frisse, en interessante excursie over het reilen en zeilen van een fruitbedrijf met boeiende uitleg van Piet Verhage die zijn bedrijf zeer geschikt maakte voor groepsbezoek met een fantastische ontvangstruimte. Spannende verhalen over het bestrijden van ongedierte met oorwurmen, meekijken bij het fruit sorteren, een kijkje in de boomgaard en in de grote koelcellen.


Vissersdorp Urk

Urk wordt terecht ook wel de parel van Flevoland genoemd. Dit voormalige eiland heeft een prachtige dorpskern waar het heerlijk wandelen is. Toch is Urk vooral bekend als vissersplaats. Aan de haven heerst altijd bedrijvigheid. U kunt het ontspannen gadeslaan vanaf een van de vele terrasjes. Diezelfde haven biedt u ook als watersporter alle mogelijkheden. Er is veel ligplaatsgelegenheid. Gezellige winkels, musea, strand en zwembad bevinden zich op loopafstand.


Waterloopbos Kraggenburg

In het Waterloopbos hebben Nederlanders leren werken met water. Onze wereldwijde bekendheid als waterland danken we aan al het onderzoek dat in dit bos heeft plaatsgevonden. Een bijzondere plek in de Noordoostpolder waar we trots op mogen zijn.


© 2024 Afslag Nagele | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.